Zelený sypaný čaj Cardinal Soursop

194,00 

Zelený sypaný čaj  Cardinal Soursop s kousky ovoce

Složení zelený čaj, graviola, aroma gravioly

Země původu Srí Lanka

Hmotnost: 100g

Konvička není určena k přípravě čaje, slouží jako obal.

Graviola

Anona Graviola, známá též pod jménem Soursop je malý nenápadný strom pocházející z tropické části Peru. Na první pohled zaujme košatou rozvětvenou korunou a zářivě zelenými listy. Právě v nich tkví její kouzlo, díky němuž byla známa již v předkolumbovské éře. Místní obyvatelé ji hojně využívali v etnické medicíně. Získané poznatky následně předávali po generace, díky čemuž se dostaly až do současnosti.
Graviola se vyznačuje velkými a lesklými tmavě zelenými listy a žlutozelenými plody, které v sobě údajně kombinují chuť jahod a banánů. V Evropě však běžně nejsou k dostání, neboť špatně snášejí dopravu a rychle se kazí.

Léčivé účinky stromu Gravioly jsou lidmi využívány již po staletí. Naši předkové objevili mimořádné vlastnosti, jimiž oplývají nejen zmiňované listy, ale všechny části stromu. Ty dokázali účinně zužitkovat při pomoci od těžkostí nejrůznějšího charakteru. Z jejich znalostí těžíme dodnes.

Čím je tedy Graviola výjimečná?
  • Zmírňuje následky špatné skladby stravy a nezdravého životního prostředí
  • Snižuje krevní tlak
  • Má antivirové, antimikrobiální a antiparazitické účinky
  • Příznivě upravuje hodnoty cukru a tuku v krvi
  • Detoxikuje a čistí
  • Zvyšuje odolnost imunitního systému a významně posiluje celkovou vitalitu organismu
  • Ideální podpůrná terapie při onkologických onemocněních

Zelený čaj

Zelený čaj se  vyrábí z lístků čajovníku čínského. Čajovník je stálezelený keř, který může dorůstat až do výšky 15 metrů. Keře na plantážích jsou ovšem udržovány ve výšce přibližně 1 metr, což umožňuje pohodlnější sběr a zvyšuje úrodu.

Rozdíl mezi černým a zeleným čajem je ve způsobu zpracování. Záleží na tom, zda proběhne proces oxidace. Někdy je tento proces nazýván jako fermentace, ovšem z chemického hlediska je tento název nesprávný. Lístky, které se používají na přípravu černého čaje, procházejí oxidací – lístky se nejprve mechanicky naruší a po té se nechá proběhnout proces oxidace. Celé zpracování trvá týden i více. Naopak čajové lístky určené na přípravu zeleného čaje procesem oxidace neprocházejí. Lístky se suší na pánvích nebo napařují a zpracování trvá jeden až dva dny.

Zelený čaj je bohatý na fenoly, vitaminy A, B a E a minerály. Zlepšuje dýchání, odhleňuje, zlepšuje celkovou odolnost imunitního systému, podporuje činnost krevního oběhu, mírní bolesti pohybového aparátu. Má močopudné a detoxikační účinky. Chrání játra a vyrovnává hladinu škodlivého cholesterolu v krvi, pomáhá při Alzheimerově chorobě.

Další informace

Hmotnost 0.5 kg
Katalogové číslo: 7081 Kategorie: Štítky: ,