Turistický salám trvanlivý

20,00 

Turistický salám trvanlivý fermentovaný

Cena za 100 g

Výrobek nezasíláme, pouze k vyzvednutí na prodejně.

Za poplatek je možné výrobek vakuově zabalit.

 

 

 

 

Davelský turistický salám je vyráběn tradičním způsobem zpracování masa, tj. fermentováním. Fermentace je  přirozený proces výroby a konzervace potravin, díky nimž vzniká chutné jídlo s léčivými účinky, které je navíc ekonomičtější a ekologičtější než průmyslově vyráběné potraviny.

Jak to funguje?
Vedlejší produkty fermentace – kyseliny a alkohol – jsou přírodní konzervanty, které pomáhají potraviny déle uchovávat. Vytvářejí se úplně nové chutě, plné umami (tzv. páté chuti) – nemluvě o tom, že fermentované potraviny prospívají zdraví. A to hned několika způsoby! Předně je jídlo lépe stravitelné, protože přítomné mikroorganismy štěpí cukry a škroby, kromě toho jsou takto upravené potraviny výživově bohatší, nabité vitaminy C a B, a působí jako přírodní antioxidanty. Obsažené živé kultury dělají blaze trávicímu systému, a tím také zvyšují imunitu. Mohou dokonce zastavit množení škodlivých bakterií, jako je třeba salmonela.

Řeznictví U Dolejších patří mezi špičkové výrobce kvalitních uzenin. Její založení se datuje do roku 1901 a od té doby se výrobní umění předává z generace na generaci. Při výrobě lahůdkářských výrobků klade důraz především na kvalitu a dodržování přirozených procesů zpracování masa. Řeznictví U Dolejších se pyšní celou řadou ocenění kvality za své výrobky a neodmyslitelně dnes patří mezi nejvýznamnější lokální výrobce špičkových uzenin.

Davelský turistický salám je fermentovaný a sušený ve speciální komoře k tomu určené po dobu minimálně 30 dnů a tím získává svoji jedinečnou chuť.

 

 

 

 

 

Další informace

Hmotnost 1.2 kg
Kategorie: Štítek: