Sýr zrající Morbier
83,00 Kč
Sýr zrající Morbier s bylinkovým popelem
- vyrobeno z kravského nepasterizovaného mléka
- doba zrání 10 měsíců
- obsah tuku v sušině 50%
- aromatický sýr s vrstvou bylinkového popela uvnitř sýrového těsta
- země původu Francie
- cena za 100 g
- zasíláme vakuově zabalené
Vyprodáno
Sýr Morbier
Morbier AOC je rafinovaně aromatický francouzský sýr z nepasterizovaného kravského mléka pojmenovaný po malé vesnici Morbier ve Franche-Comté. Kdysi se vyráběl na dvě etapy - první várka sýru z ranního dojení se posypala popelem, aby ji nenapadaly bakterie nebo hmyz a z večerního dojení se pak přidala vrstva druhá. Tak vznikla černá linka uvnitř sýru, jenž je také jeho specifickým znakem. Dnes už se sýr produkuje obvykle jen z jednoho dojení a popel se přidává kvůli tradici. Sýr je měkký a příjemně elastický. Chuť je bohatá a krémová a skvěle se doplňuje s Rulandským modrým.
Další informace
Hmotnost | 0,3 kg |
---|---|
Rozměry | 16 × 8 × 5 cm |