Sýr zrající Morbier

83,00 

Sýr zrající Morbier s bylinkovým popelem
  • vyrobeno z kravského nepasterizovaného mléka
  • doba zrání 10 měsíců
  • obsah tuku v sušině 50%
  • aromatický sýr s vrstvou bylinkového popela uvnitř sýrového těsta
  • země původu Francie
  • cena za 100 g
  • zasíláme vakuově zabalené

Vyprodáno

Sýr Morbier

Morbier AOC je rafinovaně aromatický francouzský sýr z nepasterizovaného kravského mléka pojmenovaný po malé vesnici Morbier ve Franche-Comté. Kdysi se vyráběl na dvě etapy - první várka sýru z ranního dojení se posypala popelem, aby ji nenapadaly bakterie nebo hmyz a z večerního dojení se pak přidala vrstva druhá. Tak vznikla černá linka uvnitř sýru, jenž je také jeho specifickým znakem. Dnes už se sýr produkuje obvykle jen z jednoho dojení a popel se přidává kvůli tradici. Sýr je měkký a příjemně elastický. Chuť je bohatá a krémová a skvěle se doplňuje s Rulandským modrým.

 

 

Další informace

Hmotnost 0,3 kg
Rozměry 16 × 8 × 5 cm
Katalogové číslo: 6652 Kategorie: