Sýr s modrou plísní
64,00 Kč
Sýr Fourme D‘ Ambert s modrou plísní
- vyrobeno z pasterizovaného mléka
- zrající sýr s modrou plísní
- doba zrání minimálně 4 měsíce
- obsah tuku v sušině 50%
- země původu Francie
- cena za 100 g
- zasíláme vakuově zabalené
Skladem
Sýr s modrou plísní
Polotvrdý sýr Fourme D' Ambert z kravského mléka zraje po naočkování ušlechtilou plísní 4 - 5 měsíců. V této době se ideálně rozvinou chutě a vůně tohoto jemného a zároveň pikantního sýra, který se díky povrchové mikroflóře pyšní velmi výraznou a smetanovou chutí. Sýr Fourme d'Ambert se vyrábí více než tisíc let na severu Massif Central zaujímající velkou část střední a jižní Francie západně od řeky Rhôny. Bochníky Fourme d' Ambert váží 2 kg a jsou 20 cm vysoké. Sýřenina se soli výhradně hrubozrnnou mořskou solí.
Doporučujeme k těžším červeným vínům typu Cabernet, Syrah.
Další informace
Hmotnost | 0,3 kg |
---|---|
Rozměry | 12 × 12 × 2 cm |