Porcelánový plecháček na espresso

96,00 

Porcelánový plecháček na espresso

Dekor Růžičky

Český porcelán

Objem 100 ml

Výška 6 cm, průměr 7 cm

Výrobek lze použít v mikrovlnné troubě a myčce nádobí.

Není skladem

Porcelán

Příběh porcelánu se začal zapisovat v Číně v 7.století před naším letopočtem. Původní tzv. protoporcelán prošel staletími, aby mohl být zušlechtěn a dostal se do Evropy jako vzácné zboží, které je vysoce ceněno dodnes.

Do Evropy přivezl čínský porcelán ze svých cest po Asii cestovatel Marco Polo kolem roku 1290. Od té doby se Evropané snažili porcelán vyrobit sami, bylo to však velmi obtížné.

Čínský porcelán se vyrábí z kaolínového jílu, ale protože v Evropě nejsou naleziště této suroviny, trvalo evropským keramikům staletí, než dosáhli správného poměru ingrediencí zahrnujících coldický jíl (druh kaolínu), vápenatý  alabastr a křemičitý písek. Další překážkou pří výrobě porcelánu se stala teplota, při které se porcelán vypaluje. Keramici nedokázali zahřívat pece na vysoké teploty. Přes všechna úskalí  se však podařilo v Itálii v 15. století  vytvořit jednu z  prvních evropských napodobenin tzv. Medicejský porcelán.

Lidská touha po dokonalosti vedla kroky mnoha lidí k zušlechťování směsi na výrobu porcelánu a procesu jeho výroby. Díky tomu dnes máme k dispozici prvotřídní porcelánové výrobky, které nás provází na každém kroku.

Pohled na krásně dekorovaný porcelánový hrníček je potěšením na duši.

Zpozorněte pokaždé, když si připravujete kávu nebo čaj, chystáte oběd, či pohoštění pro přátele. Z krásného porcelánového šálku vonící káva chutná jinak, a teplý jablečný závin servírovaný na porcelánovém talířku s jemným květinovým dekorem budete mít před očima ještě dlouhou dobu. 

Jak správně servírovat kávu

Šálek na espresso je nutné předem nahřát. Porcelánový hrníček udrží dlouho teplotu kávy i její cremu. Konický tvar také optimalizuje uvolňování aroma, které se tak line přímo pod ctěný nos.

Klasické malé kávy jako espresso nebo cappucino je vhodné podávat v menším šálku z porcelánu. Pokud máte možnost, upřednostněte vždy porcelán před keramikou. Pohlcuje teplo rychleji a udrží požadovanou teplotu podstatně déle, zejména pokud vsadíte na porcelán s větší tloušťkou stěny.Dobré espresso je základním stavebním kamenem valné většiny kávových nápojů. To opravdu dobré, pečlivě připravené a dotažené k dokonalosti poznáte snadno – má správnou velikost, drží si cremu.

Správně připravené espreso má elastickou cremu, kterou můžete bez obav promíchat. Po vytažení lžičky z nápoje se crema opět spojí.V malé konvičce dostanete nahřáté plnotučné mléko. Na smetánku v plastu zapomeňte! Studeným mlékem byste espresso znehodnotili.

Další informace

Hmotnost 0,300 kg
Katalogové číslo: 1645 Kategorie: , Štítky: ,