Kornout ořechy v čokoládě
200,00 Kč
Kornout ořechy v čokoládě
Dárkové balení ořechů v čokoládě prémiové kvality
Arašídy v jogurtu
Arašídy v hořké čokoládě
Kešu v Tiramisu
Mandle v hořké čokoládě
Lískové ořechy v mléčné čokoládě a kávě
Hořká čokoláda 50%
Celofánový kornout se stuhou
Hmotnost 360 g
Skladem
Ořechy a oříšky
Ořechy tvoří poměrně zvláštní skupinu ovoce. Ořechy jsou vlastně semena, které nejsou u ostatních skupin ovoce konzumována a jsou relativně delší dobu uchovatelné bez výrazných ztrát na jakosti. Ořechy obsahují zárodek celé další rostliny a jejich biologická funkce tak spočívá v rozšiřování příslušného druhu. Vlastní ořech musí také zabezpečit růst mladého organismu rostliny, proto v sobě obsahuje látky důležité pro první okamžiky růstu. Ořech je především vynikající zásobárnou energie, některých růstových látek a v neposlední řadě i minerálů. Ořechy obsahují rostlinné oleje složené především z nenasycených mastných kyselin (energie), některé vitamíny především skupiny B a řadu minerálních látek, zejména vysoký obsah draslíku, vápníku a fosforu.
Do skupiny skořápkového ovoce můžeme zahrnout vlašské, lískové a kokosové ořechy, mandle, jedlé kaštany a dále i pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, píniové oříšky nebo oříšky kešu. Specifickým druhem jsou arašídy, plody byliny podzemnice olejné. Z hlediska nutričních vlastností a jejich užití v kuchyni je snad lze zahrnout k výše uvedeným druhům.
Ořechy lze z hlediska obsahu nutričních látek hodnotit jako poměrně velmi komplexní potravinu, která může do značné míry zmírnit důsledky jednostranně zaměřeného stravování.
Významným se jeví především obsah rostlinných olejů. Tento olej obsahuje značný podíl nenasycených mastných kyselin, jejichž příznivý vliv na organismus je velmi dobře znám.
Další informace
Hmotnost | 0,5 kg |
---|