Kornout Mandle pražené

165,00 

Mandle pražené solené

  • Složení: mandle pražené loupané, jedlá sůl 2%, řepkový olej
  • Alergeny: produkt obsahuje skořápkové plody a může obsahovat podzemnici olejnou (arašídy), sezamová semena
  • Skladování: skladujte v suchu při teplotě nejvýše 22 °C a relativní vlhkosti nejvýše 70 %.

Váha 300g

Země původu: Česko

Skladem

Mandle

Mandle patří mezi nutričně nejbohatší ořechy. Hned po kešu mají mandle nejnižší obsah kalorií, a proto bývají doporučovány při redukční dietě. Díky vysokému obsahu vlákniny a bílkovin pomáhají v boji s přejídáním a rychle zaženou pocit hladu, když vás nebo vaše děti honí mlsná. Pokud máte doma sportovce, můžete mu pár mandlí přibalit do tašky na doplnění energie.

Mandle obsahují lipidy, které jsou nezbytné pro trávení a zdravém růstu prospěšných bakterii ve střevech, kde jsou brány jako prebiotika. Mandle jsou skvělým zdrojem antioxidantů, které zpomalují proces stárnutí a mohou snižovat riziko řady nemocí. Mandle obsahují velké množství antioxidantů, jejich velká část se nachází ve slupce mandlí. Velké zastoupení má v mandlích vitamín E, který je nejdůležitějším antioxidantem v těle a už v jedné hrsti oříšků naplníte třetinu jeho denní potřeby. Mandle jsou zdrojem nenasycených mastných kyselin a antioxidantů, dále minerálů, jako je fosfor, měď, zinek, draslík, mangan a hořčík. Tělo si ho nedokáže samo vyrobit, a tak je potřeba na jeho doplňování myslet ve stravě a tak předcházet únavě a bolestem hlavy.

Ořechy

Termínem ořech se nazývá mnoho různých plodů a semen, které jsou zdrojem výživných látek a oleje, používají se jako potravina nebo surovina při vaření a přípravě jídel. Některé z nich jsou oříškem i z botanického hlediska, u mnoha z nich se však jedná o jiný typ plodu, např. peckovice, nažky atd. Ku příkladu vlašský ořech je plod ořešáku královského, kešu ořech je tržní název pro plody (nažky) ledvinovníku západního, burský ořech je semeno podzemnice olejné, piniový ořech je semeno různých druhů borovice, mandle je jádro pecky plodu. Ořechy se staly nezbytnou součástí našeho jídelníčku ve své nezměněné podobě, nebo prostřednictvím olejů, bez kterého se neobejde žádná kuchařka.

Zdroj Wikipedie.org

Katalogové číslo: 3068 Kategorie: , Štítky: , ,