Kornout kandované ovoce

158,00 

Dárkový kornout kandované ovoce

Směs kandovaného ovoce

Kornout obsahuje

  • Třešně
  • Brusnice sušené
  • Jahody
  • Citrusové plody Kumquat
  • Datle vypeckované

Hmotnost 320 g

 

  • Složení: cukr 59,99 %, třešně 39 %, kyselina citrónová 1 %, oxid siřičitý a siřičitany 0,01 %, barvivo E129
  • Složení: cukr 59%, klikva velkoplodá 40%, slunečnicový olej 1%
  • Složení: sušené jahody 68 %, cukr 32 %, oxid siřičitý 0,01 %, potravinářské barvivo E129
  • Složení: kumquat 72 %, cukr 28 %, oxid siřičitý 0,01 %, barvivo E110
  • Složení: datle 99,8 %, slunečnicový olej 0,2 %
  • Alergeny: produkt obsahuje oxid siřičitý a siřičitany

Skladem

Sušené ovoce

Sušené ovoce je skvělým zdrojem vitamínů, minerálů a dalších cenných látek, který můžete mít pro svoji rodinu k dispozici po celý rok. Jsou zdravou alternativou ke sladkostem a zároveň vašim nejmenším dodají vše potřebné pro jejich zdravý vývoj. Sušení ovoce konzervuje, i když není k dispozici lednička a významně prodlužuje jeho trvanlivost. Když není k dispozici ovoce čerstvé, např. není jeho sezóna, jako alternativa může sloužit ovoce sušené. Často se také přidává do směsí na moučníky a obilninovým směsím připravovaným k snídani

Ořechy tvoří poměrně zvláštní skupinu ovoce. Ořechy jsou vlastně semena, které nejsou u ostatních skupin ovoce konzumována a jsou relativně delší dobu uchovatelné bez výrazných ztrát na jakosti. Ořechy obsahují zárodek celé další rostliny a jejich biologická funkce tak spočívá v rozšiřování příslušného druhu. Vlastní ořech musí také zabezpečit růst mladého organismu rostliny, proto v sobě obsahuje látky důležité pro první okamžiky růstu. Ořech je především vynikající zásobárnou energie, některých růstových látek a v neposlední řadě i minerálů. Ořechy obsahují rostlinné oleje složené především z nenasycených mastných kyselin (energie), některé vitamíny především skupiny B a řadu minerálních látek, zejména vysoký obsah draslíku, vápníku a fosforu.
Do skupiny skořápkového ovoce můžeme zahrnout vlašské, lískové a kokosové ořechy, mandle, jedlé kaštany a dále i pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, píniové oříšky nebo oříšky kešu. Specifickým druhem jsou arašídy, plody byliny podzemnice olejné. Z hlediska nutričních vlastností a jejich užití v kuchyni je snad lze zahrnout k výše uvedeným druhům.
Ořechy lze z hlediska obsahu nutričních látek hodnotit jako poměrně velmi komplexní potravinu, která může do značné míry zmírnit důsledky jednostranně zaměřeného stravování.
Významným se jeví především obsah rostlinných olejů. Tento olej obsahuje značný podíl nenasycených mastných kyselin, jejichž příznivý vliv na organismus je velmi dobře znám.
Zdroj Wikipedia.org

Další informace

Hmotnost 0,5 kg
Katalogové číslo: 1500 Kategorie: , Štítky: ,