Farmářka klobása
cena za 1 kg 154,- Kč
Váha: 0,208 kg
Francouzské fermentované salámky jsou vyráběné tradičním způsobem zpracování masa. Fermentace je přirozený proces výroby a konzervace potravin, díky nimž vzniká chutné jídlo s léčivými účinky, které je navíc ekonomičtější a ekologičtější než průmyslově vyráběné potraviny.
Jak to funguje?
Vedlejší produkty fermentace – kyseliny a alkohol – jsou přírodní konzervanty, které pomáhají potraviny déle uchovávat. Vytvářejí se úplně nové chutě, plné umami (tzv. páté chuti) – nemluvě o tom, že fermentované potraviny prospívají zdraví. A to hned několika způsoby! Předně je jídlo lépe stravitelné, protože přítomné mikroorganismy štěpí cukry a škroby, kromě toho jsou takto upravené potraviny výživově bohatší, nabité vitaminy C a B, a působí jako přírodní antioxidanty. Obsažené živé kultury dělají blaze trávicímu systému, a tím také zvyšují imunitu. Mohou dokonce zastavit množení škodlivých bakterií, jako je třeba salmonela.
Další informace
Hmotnost | 0,222 kg |
---|