Černý sypaný čaj Nuwara Eliya

167,00 

Černý sypaný čaj Nuwara Eliya

Složení: černý sypaný čaj

Hmotnost: 100 g

Doporučená příprava 0,5 l nálevu : 8 g čaje zalijeme převařenou vodou o teplotě 95°C, louhujeme dvě až čtyři minuty

 

 

 

 

 

 

Srí Lanka - Cejlon, ostrovní stát ležící v Arabském moři jihovýchodně od Indie, je jedním z nejvýznamnějších světových producentů čaje. Čaj se na Srí Lance  začal pěstovat ve druhé polovině 19. století poté, co masivní rozšíření rzi Hemileia vastatrix vyhubilo do té doby pěstovaný kávovník. Čaj se zde pěstuje ve více než padesáti rozmanitě situovaných oblastí. Nejdůležitějším faktorem pro růst a sklizeň lístků čaje je období dešťů (monzunu). V tomto období se až na výjimku, kterou je oblast Nuwara Eliya s mírnými dešti a prakticky celoroční sklizní, lístky nesklízí. Nejlepší čaje obvykle pochází ze sklizní probíhajících v suchých měsících, kdy mají lístky prostor pro postupné dorůstání umožňující rozvoj specifických chutí a vůní. Podle nadmořské výšky se cejlonský čaj dělí na high growns (nad 1200 m. n. m.), medium growns (600 až 1200 m. n. m.) a low growns (do 600 m. n. m.). Obecně a zjednodušeně lze říci, že vysokohorské oblasti produkují list nejkvalitnější, zatímco v nížinných oblastech je dosažení prvotřídní kvality výrazně složitější.

 

 

Další informace

Hmotnost 0.1 kg
Katalogové číslo: TS01004 Kategorie: Štítek: