Černý čaj Royal Ceylon

123,00 

Černý sypaný čaj.

Složení:  Černý čaj

Hmotnost: 50 g

 

 

 

 

 

 

 

Černý čaj se  vyrábí z lístků čajovníku čínského. Čajovník je stálezelený keř, který může dorůstat až do výšky 15 metrů. Keře na plantážích jsou ovšem udržovány ve výšce přibližně 1 metr, což umožňuje pohodlnější sběr a zvyšuje úrodu.

Cejlonské čaje jsou jsou oblíbené pro své povzbuzující účinky. Vyznačují se sladkou vůní, zrale ovocnou až lehce medovitou, s lehce citrónovými a květinovými tóny.

Rozdíl mezi černým a zeleným čajem je ve způsobu zpracování. Záleží na tom, zda proběhne proces oxidace. Někdy je tento proces nazýván jako fermentace, ovšem z chemického hlediska je tento název nesprávný. Lístky, které se používají na přípravu černého čaje, procházejí oxidací – lístky se nejprve mechanicky naruší a po té se nechá proběhnout proces oxidace. Celé zpracování trvá týden i více. Naopak čajové lístky určené na přípravu zeleného čaje procesem oxidace neprocházejí. Lístky se suší na pánvích nebo napařují a zpracování trvá jeden až dva dny.

Černý čaj je na přípravu jeden z nejjednodušších. Pokud chceme aby nás čaj povzbudil, budeme nálev louhovat dvě až tři minuty, při působení na zažívání pět minut. Záleží na druhu a chuti čaje, které chcete docílit. Z černých čajů se připravuje jeden nálev, čaj poté ztrácí svoji výraznou chuť. Výjimku tvoří čínské čaje  a čaje Pu-Erh, ze kterých lze připravit více nálevů.

 

Další informace

Hmotnost 0.2 kg
Katalogové číslo: 1066 Kategorie: