Černý čaj King’s Tea No.1

81,00 

Černý porcovaný čaj z výběrových lístků s limetkou a mátou

Složení: Černý čaj, limetka, anglická máta, máta, citrónová kůra.

Země původu: Rusko

Hmotnost: 50 g (25 sáčků x 2g)

Příprava: 1 čajovou lžičku (cca 2g) na 300ml šálek, zalít 100°C vodou, louhovat 3-5 minut. Pro vytvoření ledového nápoje po vylouhování čaj zchlaďte v lednici nebo přidejte kostky ledu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Skladem

 

Černý čaj se  vyrábí z lístků čajovníku čínského. Čajovník je stálezelený keř, který může dorůstat až do výšky 15 metrů. Keře na plantážích jsou ovšem udržovány ve výšce přibližně 1 metr, což umožňuje pohodlnější sběr a zvyšuje úrodu.

Rozdíl mezi černým a zeleným čajem je ve způsobu zpracování. Záleží na tom, zda proběhne proces oxidace. Někdy je tento proces nazýván jako fermentace, ovšem z chemického hlediska je tento název nesprávný. Lístky, které se používají na přípravu černého čaje, procházejí oxidací – lístky se nejprve mechanicky naruší a po té se nechá proběhnout proces oxidace. Celé zpracování trvá týden i více. Naopak čajové lístky určené na přípravu zeleného čaje procesem oxidace neprocházejí. Lístky se suší na pánvích nebo napařují a zpracování trvá jeden až dva dny. Čaje jsou obohacovány o byliny, které podporují a násobí jejich blahodárné účinky na lidský organismus.

Limety rostou na drobných stromech s menší kulovitou korunou, malými listy a drobnými bílými květy výrazné vůně. Jsou bohatým zdrojem vitaminů, zejména vitaminu C a skupiny B a také minerálních látek. Limeta obsahuje poměrně dost antioxidantů, působí příznivě na cévy a pomáhá čistit trávicí ústrojí.

Máta podporuje trávení, příznivě působí na dýchací ústrojí a krevní oběh. Má antiseptické a protizánětlivé vlastnosti. Používá se při chřipce, nadýmání, při zažívacích potížích, nachlazení, křečových žilách, podráždění kůže, revmatismu, bolestech hlavy a migrénách, ulevuje od bolesti zubů, únavy a stresu. 

 

 

Další informace

Hmotnost 0,1 kg
Katalogové číslo: 1056 Kategorie: